Съветите на един аранжор – как да изберем правилно цвета и декорацията на сватбата

Съветите на един аранжор – как да изберем правилно цвета и декорацията на сватбата

Oсвен, че винаги присъства субективният фактор и индивидуалният вкус на всеки човек, има някои общи насоки, с които се надявам да бъда полезна на бъдещите младоженци.
Бялото и екрюто са универсални цветове. Те винаги са актуални и модерни, придават нежност, ефирност и чистота на всяка декорация – от булчински букет, бутониера до декорация на ресторанта. Аз винаги добавям към цветята малко от зелените (рускус, евкалипт )и малко гипсофил. Те подчертават цветята и не се сливат, а по-скоро разграничават. Гипсофилът пък запълва пространството между цвете и зеленина като придава завършеност. Любимите ми цветя за сватба са розите – били те едри, по-дребни или спрей рози. Други много подходящи цветя са лизиантусите – те подхождат към всеки тип аранжировка и придават лека набрежност с асиметричните си пъпчици. Подходящи цветя за Вашия сватбен ден са още астромелиите, хортензиите, божурите, дребните зелени хризантемки.
Когато искате да вкарате цвят във вашата сватбена декорация подберете 2 до максимум 3 тона, като е хубаво те да преливат:
бяло, екрю, праскова
бяло екрю, розово
бяло, розово, бледо зелено
бяло, бледо розово, лилаво
бяло, бледо розово, цикламено
бяло, бледо лила, наситено лила
бяло, бледо зелено, червено
Винаги съветвам булката да подбере букета да подхожда на роклята и на нейната визия:
На по-ниските и дребни силуети подхождат малки кръгли или леко асиметрични букети ,в никакъв случай огромни или пък падащи. На по-едрите дами бих препоръчала една идея по-обемен букет, тъй като мъничкият няма да съответства на визията.
Падащите букети са основно за високите булки. Когато не можете да решите какъв тип да е букета, заложете на класиката – кръгъл, леко топчест букет.
В булчинския букет може да се вмъкнат тук-там перли или камъчета, било то между цветята или върху сатенената дръжка на букета според това какви елементи има в роклята.
Аз като аранжор не Ви съветвам да вмъквате мрежички или тюл в булчинския си букет. Една сатенена панделка по цялата дължина или частично по дръжката, когато искате да се виждат естествените стъбла на цветята, е напълно достатъчна. Може да се добави и лек елемент на дръжката – дантелен кант, перличка или камъче.
Цветята и цветовете на Вашия булчински букет трябва да са цветове на цялата сватба. От бутониери и украса за кола до ресторант.
Моля Ви, избирайте си декорациите от естествени цветя – никога не съм харесвала изкуствените цветя и не съм декорирала с тях. За мен те са мъртви цветя, колкото и красиво да изглеждат не могат да се сравняват с истинските.
Декорът в ресторанта е много определящ, когато се избират цветовете на декорациите с цветя и техните форми.
Пищните зали (тип Монтесито, цветни стени, златни елементи, много декори и драперии изискват по семпли и нежни аранжировки на залата с доста обрани цветове.
По-тъмните и семпли ресторанти изискват светли тонове и по-пищни декорации.
Бъдещи младоженци-когато избирате Вашия декоратор или фирма, декорираща сватбата Ви, задължително искайте да разгледате снимки от събития, които са аранжирали преди Вас. През дългогодишния ми стаж като аранжор съм се нагледала на какви ли не пародии и съм преправяла не един и два булчински букети, изработени от „колеги“.
Не гледайте само цената, гледайте и това какво може да Ви се предложи срещу тази цена, дали наистина искате да се доверете на тези хора, дали биха могли да изработят това, което бихте искали.
Когато имате нужда от съвет или имате колебания, с радост бих помогнала на всеки. Искрено се надявам да съм Ви била полезна с информацията в тази статия!

Петя Драганова – аранжор в buketite.net

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

.cata-page-title, .page-header-wrap {background-color: #e49497;}.cata-page-title, .cata-page-title .page-header-wrap {min-height: 250px; }.cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .title-subtitle *, .cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .cata-breadcrumbs, .cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .cata-breadcrumbs *, .cata-page-title .cata-autofade-text .fading-texts-container { color:#FFFFFF !important; }.cata-page-title .page-header-wrap { background-image: url(https://svatbenbutik.com/wp-content/uploads/2018/08/pexels-photo-57980.jpeg); }